PDA

Tüm Versiyonu Göster : Youtube google satıldı


sober
10-10-06, 23:29
Google, kısa sürede büyüyen popüler internet sitesi YouTube'u 1 milyar 650 milyon dolara satın aldı.

Anlaşmanın yapılması beklentisiyle, Google'ın borsadaki değeri de arttı. Şirketin Nasdaq'daki hisselerinin yüzde 2 artarak dünkü kapanışta 429 dolara çıktığı belirtildi. İki genç adamın bir garajda kurduğu site 19 ay içinde baş döndürücü bir hızla büyüyerek günde 100 milyon video yayını hizmeti veren bir şirket haline geldi.

YouTube'un kurucularından Chad Hurley, Google'ın kaynakları ve mühendislik dehası, en eğlendirici online video sitesini oluşturma hayallerini gerçekleştirmeye yardımcı olacağı düşüncesiyle siteyi satmaya karar verdiklerini söyledi.

YouTube sitesini, ağustos ayında dünya çapında 72 milyon kişinin ziyaret ettiği belirtiliyor. Bu sayı, bundan sadece bir yıl önce 2,8 milyondu.