PDA

Tüm Versiyonu Göster : çoçuklarınızı

baroşum
06-04-07, 18:33
herşeyden önce çocuklarınıza doğruyu söylemesini öğretin.canı istemediği için çalışmadığında öğretmenine, " elektrikler kesikti " demesin. "vazoyu kim kırdı" dediğinizde " ben kırdım" diyebilsin.

--sorumluluk almayı öğretin.

--yalnızca kendi üzerine düşeni yapıp kenara çekilmekle yetinmemesini, her zaman her yerde her şeyden sorumlu olduğunu unutmamasini öğretin.

--yaşamda, birini ezmeden de yukarılara çıkabileceğini, hatta kimi zamanlar "yukarılar" denilen o yere çıkmasada bişey yitirmeyeceğini öğretin.

--yaşamı boyunca kendisine örnek almak istediği bir kişiye gereksinim duyuyorsa, ona Mustafa Kemal Atatürk'ü öğretin.

--kızlarınızı iyi yetiştirin. onlara kendi kendilerine yetmeyi öğretin. dış görünümünün çekiciliğinden önce beyninin güzelliğiyle kişilerin dikkatini çekmesini bilsin. o gün hangi giyisisini giyeceğine, evden cıkar cıkmaz ilk köşede eteğinin boyunun kısaltmasına gerek olmadığına kendi karar versin.

--kıskançlığın bir sevgi biçimi olmadığını öğretin. bir çizgiye değin kıskanılmanın güzel, ondan ötesinin saygısızlık olduğunu öğretin.

--"eşim beni çok kıskanır, dışarı çıkarmaz, şunu şunu giymeme kesinlikle izin vermez" dediği eşiyle gurur duyan bir kadın olmamasini eşinin böylesi davranişlarinin gercekte kendine yapilmiş bir hakaret olduğunu bilmesini öğretin.

--erkeklerle de arkadaş olunabileceğini, çunki onlarında birer insan olduklarını öğretin.

--oğullarınızı iyi yetiştirin. karşi cinse saygı duymayı öğretin.dokunmaktan korkmamasini, bir kadının boynuna arkadaş olarak da sarılabileceğini öğretin.

--sevmenin, gercekte bir değerin ayırdına varmak anlamında olduğunu öğretin. bir kadına "sahip cıkmak" ve "sahip olmak" kavramlarının birbirlerinden çok farklı olduklarını öğretin.

--tüm gençliğini birileriyle birlikte olmaya çalişarak geçirdikten sonra, kimseyle birlikte olmamiş birini bulup evlenmeye çalışmanın iki yüzlülük olduğunu öğretin.

--kendisinin "bulunmaz hint kumaşı olmadığını", hiç kimseyi küçük görmemesi gerektiğini öğretin.

--tüm bunları çoçuğunuza öğretmeden önce kendi içinizdeki çoçuğa öğretin.

vaktiniz ayırıp okuduğunuz için teşekkürler..

**KRAL**
08-04-07, 12:08
evet sana katılıyorum meral çünkü çocuklar ne ögrenirse bu yaşlarda ögrendikleri akıllarında kalıyor ne ekersen onu biçersin hesabı yani emegine saglık saol

baroşum
08-04-07, 20:36
rica ederim evet

**KRAL**
08-04-07, 20:51
çocukları çok severim ama büyüdüklerinde sevilmiyorlar ya eski tatları olmuyor ozaman

baroşum
08-04-07, 23:48
yok ya ekndin çocuğun olsunda gör:)

GuReL
14-04-07, 11:05
brosum bu yazı her kişinin dünya görüşüne uymaz :)

kusura bakma ama ben yarısına katılıyorsam yarısınada katılmıyorum...

hele bu zamanda :)

lazım değil oğlum kızların boynuna sarılmasın nede biri gelip kızıma sarılmaya kalkmasın :) tokalaşmanın suyumu çıktı mesela dermişim:)))

ifade etmeye çalıştığım yöreye göre inançlara göre ters durumlar var yani...

emeğine sağlık genelde güzel bir yazı özellikle bayanların eşim kıyafetimi kıskanıyor diye gururlanması çok komiğime gitti gerçekten böleleridemi var?

baroşum
14-04-07, 14:55
vardır herlade hocam dünyada ne insanlar var ya

**KRAL**
18-04-07, 22:47
evet bende dermiiişşiiim lafına gıcık oluyorum ya ne uyuz laf öle dermişiiiim
http://www.imageuptime.com/images/YRq10049.gif

baroşum
18-04-07, 23:53
ay evet ya neymiş o dermişim öyle:(